Topicus koopt softwarebedrijf Able van BinckBank

Alex Timmermans Director Marketing & Business Development

BinckBank verkoopt softwarebedrijf Able aan Topicus

Published at: Oktober 23, 2017

BinckBank verkoopt softwarebedrijf Able aan Topicus

Amsterdam – BinckBank N.V. heeft met Topicus Finance Holding B.V. overeenstemming bereikt over de verkoop van de aandelen van Able Holding B.V..  Able ontwikkelt technologische oplossingen voor banken en verzekeraars op het gebied van vermogensbeheer, sparen en beleggen. De Fintech oplossingen en technologie van Able passen goed bij het groeiend aantal klanten van Topicus in de financiële sector en bij haar aanpak om als softwarebedrijf bestaande patronen te doorbreken door de inzet van slimme technologie. De verkoop levert als boekwinst een positieve bijdrage van circa € 0,03 winst per aandeel van BinckBank over het vierde kwartaal 2017. De precieze financiële details over de overname worden niet bekend gemaakt.

Vincent Germyns, bestuursvoorzitter BinckBank

“BinckBank heeft, als onderdeel van de strategische heroriëntatie in 2015, kenbaar gemaakt dat een verkoop van Able B.V. op termijn tot de mogelijkheden behoorde. De strategische focus voor BinckBank ligt op het verbreden van haar activiteiten voor retailklanten door haar dienstverlening uit te breiden met diensten op het gebied van Laten Beleggen en Sparen, naast Zelf Beleggen. In de afgelopen jaren hebben de mensen bij Able B.V. een knappe prestatie geleverd door vanuit een reorganisatie het platform en de software te vernieuwen. Het moment van de verkoop komt nu op een uitgelezen tijdstip om de duurzame groei weer op te pakken.”

Daan Dijkhuizen, managing director Topicus

“Dankzij de overname van Able versnelt Topicus de uitvoering van haar strategie om banken en verzekeraars te helpen financiën voor consumenten en ondernemers eenvoudig en toegankelijk te maken. De marktleidende software van Able op het gebied van retail vermogensbeheer past perfect in de Topicus strategie om onze klanten in staat te stellen hun financiële dienstverlening customer empowered te maken. Daarbij voorziet Topicus een verdergaande integratie van vermogensopbouw, kredietverlening en pensioenen. Able’s cloud-based platform staat in de markt bekend als het meest complete platform op het gebied van retail vermogensbeheer. Topicus ziet Able als een cruciale schakel in haar totale propositie. Met deze propositie verwacht Topicus haar groeiambities in binnenland en buitenland versneld te kunnen waarmaken. Wij verwachten dat we met Able en haar talentvolle medewerkers binnen de Topicus groep een innovatieve, succesvolle toekomst tegemoet gaan.” Het management van Able heeft zich gecommitteerd aan een gezamenlijke strategie van verdere groei en ziet dit samen met Topicus met vertrouwen tegemoet. De ondernemingsraden van Able en van BinckBank hebben een positief advies gegeven over de overname. De 74 medewerkers blijven in dienst van Able B.V.

Able B.V.

Able B.V. ontplooit software- en licentieactiviteiten en biedt met haar software oplossing EuroPort+ een state of the art platform voor de administratie van particuliere effectenrekeningen met een dominante positie op de Nederlandse markt. EuroPort+ sinds kort ook in de ‘Cloud as a Service’ beschikbaar en wordt momenteel geschikt gemaakt voor de Belgische markt. Een grote bank in België heeft EuroPort+ recent als target platform gekozen voor haar beleggingsproducten. Able B.V. heeft 74 medewerkers in dienst en is gevestigd in Gouda.

Over BinckBank N.V.

BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online bank voor beleggers en spaarders. BinckBank biedt dienstverlening aan particulieren en zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van sparen (Saving), beleggen (Investing) en (Trading), waarbij zij gebruik maakt van haar Europees ICT-basisplatform. BinckBank is een op Euronext Amsterdam genoteerde onafhankelijke online bank met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. BinckBank heeft per 31 december 2016 meer dan 614.000 rekeninghouders met een geadministreerd vermogen van € 22,7 miljard en voor klanten wordt € 1,3 miljard aan vermogen beheerd. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft eind 2016 642 FTE’s in dienst.

Over Topicus B.V.

Topicus is een IT bedrijf, met na de overname ruim 800 medewerkers, met platformen voor de zorg, het onderwijs en de financiële sector. Binnen de financiële sector biedt Topicus technologische serviceplatformen aan financiële instellingen, financieel adviseurs en service-organisaties op het gebied van hypotheken, beleggen, sparen, pensioen, zakelijk financieren en claimafhandeling.