Achmea Bank implementeert EuroPort+ van Able

Alex Timmermans Director Marketing & Business Development

TILBURG – Achmea Bank heeft EuroPort+ geïmplementeerd als nieuw systeem voor de administratie van spaarproducten en het betalingsverkeer.

Published at: Januari 22, 2018

Achmea Bank implementeert EuroPort+ van Able

TILBURG – Achmea Bank heeft EuroPort+ geïmplementeerd als nieuw systeem voor de administratie van spaarproducten en het betalingsverkeer.

EuroPort+ is een administratief platform voor vermogensbeheer. Door de implementatie van dit nieuwe systeem kan Achmea Bank haar dienstverlening aan klanten verbeteren en haar kosten structureel verlagen. Able is de ontwikkelaar van het systeem. Zij levert EuroPort+ aan Achmea Bank als online dienst (SaaS).

Pierre Huurman (Achmea Bank): “De teams van Achmea en Able hebben intensief samengewerkt om EuroPort+ live te brengen en te koppelen aan onze eigen IT-systemen en portalen. Hierdoor kunnen we nog meer nadruk leggen op de dienstverlening zodat we onze klanten nog beter van dienst zijn”.

Alex Timmermans (Able BV): “We hebben de afgelopen periode veel geïnvesteerd in online dienstverlening. Deze loopt technologisch voorop in het vermogen te schakelen met moderne klantportalen. Dit gaat banken verder helpen met hun concurrentiestrijd in de online wereld. De keuze van Achmea Bank voor EuroPort+ is voor ons een bevestiging dat we de juiste keuzes in onze technologische roadmap hebben gemaakt.

Achmea Bank beheert een spaarportefeuille met een omvang van circa 5 miljard euro. Verdere financiële details worden niet bekendgemaakt.

Meer informatie is te vinden op: www.achmeabank.nl

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met:

Media:

Stefan Kloet +31 6 1222 3657 stefan.kloet@achmea.nl

Beleggers:

Rudi Kramer + 31 65 326 4552 rudi.kramer@achmea.nl

Abhishek Dutta +31 6 2249 6980 abhishek.dutta@achmea.nl

Achmea Bank is onderdeel van Achmea en verstrekt hypotheken en spaarproducten aan particulieren in Nederland via Centraal Beheer en Woonfonds. Achmea Bank beschikt over een bankvergunning en is gerechtigd financiële diensten te verlenen krachtens de Wet op het financieel toezicht (Wft). Achmea Bank beheert een kredietportefeuille van circa 11 miljard euro en circa 5 miljard euro aan spaargeld. Achmea Bank is gevestigd in Tilburg. www.achmeabank.nl

Able is sinds eind oktober onderdeel van de Topicus Groep. Topicus is een IT bedrijf met ruim 900 medewerkers met platformen voor de zorg, het onderwijs, de gemeentelijke overheid en de financiële sector. Binnen de financiële sector biedt Topicus technologische serviceplatformen aan financiële instellingen, financieel adviseurs en service-organisaties op het gebied van hypotheken, beleggen, sparen, pensioen, zakelijk financieren en claimafhandeling. www.topicus.nl